Audrey Meulendijks

Terug naar onderzoekers portret Audrey Meulendijks
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie
Contact:

E-mail: audrey.meulendijks@hu.nl

Telefoon: 0638763461

Volg op:

Audrey Meulendijks werkt sinds oktober 2014 bij het Lectoraat Innovaties van Zorgprocessen in de Farmacie en de Bachelor opleiding Huidtherapie. In juni 2016 is haar promotiestudie naar preventie mogelijkheden voor het voorkomen van een ulcus cruris venosum (open been) van start gegaan, de zogenaamde PARAPLU-studie. Audrey wordt hierbij begeleid door prof. dr. Lisette Schoonhoven (UMC Utrecht), prof. dr. Martino Neumann (Erasmus MC) en dr. Esther Tjin (Hogeschool Utrecht). 

De PARAPLU-studie is gericht op het in kaart brengen van risicofactoren, de huidige zorg en de maatschappelijke last van het ulcus cruris venosum om de mogelijkheden voor preventie te definiëren. Audrey heeft zich vastgebeten in dit onderwerp aangezien zij staat voor preventie en een gezondere levensstijl. Lees hier meer over de PARAPLU-studie (PAtient self-ReliAnce in the Prevention of venous Leg Ulcers).

“Goede patiëntenzorg is belangrijk, maar het stimuleren van preventie nog veel belangrijker als dit leidt tot een betere kwaliteit van leven voor het individu.” Dit drijft Audrey in haar onderzoek maar ook in het onderwijs. Tijdens de herziening van het curriculum voor de opleiding Huidtherapie zijn preventie en onderzoekend vermogen daarom de onderwerpen die Audrey niet aan zich voorbij laat gaan. “Preventie is geen gemakkelijke klus, maar wel een die het waard is om voor te werken!”

Innovatie van Zorgprocessen in de Farmacie

Disseminatie van Farmaceutische Innovaties

Over het lectoraat