Ir. Astrid Bolland

Terug naar onderzoekers portret Astrid Bolland
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Coöperatief Ondernemerschap
Contact:

E-mail: astrid.bolland@hu.nl

Ir. Astrid Bolland is sinds september 2014 lid van de kenniskring Coöperatief Ondernemerschap. Zij is projectleider van het project ‘Groei door samenwerken' waarbij  ondernemers uit de zakelijke en creatieve sector gedurende zes masterclasses kennis aangereikt krijgen over issues bij samenwerking. Zij vertalen de inzichten tijdens werksessies meteen  naar oplossingen in hun eigen samenwerkingsverband.  

Astrid was van 2009 tot en met 2013 projectmanager van het project Mijn Bedrijf 2.0, een gezamenlijk initiatief van Hogeschool Utrecht, TNO, Syntens en Taskforce Innovatie Regio Utrecht . De missie van het project is geslaagd: “groei en continuïteit in het MKB in de provincie Utrecht stimuleren, door sociale innovatie”. Uit het onderzoek van Mijn Bedrijf 2.0 blijkt dat juist het innovatievermogen van deze bedrijven is toegenomen. Mijn Bedrijf 2.0 heeft  vierhonderd bedrijven bereikt en met elkaar in contact gebracht. Een deel van deze bedrijven is betrokken bij vervolgactiviteiten, zoals het project ‘Groei door Samenwerking’ en projecten van het Center of Expertise Creatieve Industrie.

Sinds 2008 is Astrid  als onderzoeker en projectmanager verbonden aan het Kenniscentrum Innovatie en Business en het Kenniscentrum Sociale Innovatie. Zij doet onderzoek naar sociale innovatie in het bedrijfsleven en sociaal ondernemerschap. 

Astrid is  is  sinds 2002 als docent betrokken bij de opleiding Bedrijfskunde/MER en bij de Honours Programma’s van de faculteiten Economie en Management en  Maatschappij en Recht. Ook is zij als  gastdocent betrokken bij de master Facility & Real Estate Management en de master Innovation in European Business. Haar vakgebieden zijn projectmanagement, management consultancy en sociaal ondernemerschap. 

Astrid studeerde Bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en volgde de post doctorale Beroepsopleiding Management Consultancy bij SIOO. Zij werkte 15 jaar als management consultant voor diverse bureaus in met name  de zakelijke dienstverlening en gezondheidszorg, waarvoor zij als freelance-adviseur nog regelmatig kortlopende opdrachten uitvoert. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten