Astrid Bolland

Terug naar onderzoekers portret Astrid Bolland
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Organiseren van Verandering in het publieke domein
Contact:

E-mail: astrid.bolland@hu.nl

Telefoon: 06-38762704 / 06-50586048

Volg op:

Astrid is projectleider van het project: ‘Opschalen van sociale ondernemingen: groei in impact’. Met 20 sociale ondernemingen en een netwerk van kennispartners richt het projectteam van 6 onderzoekers zich op de vraag: Hoe kunnen sociale ondernemingen groeien in impact op de arbeidsparticipatie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Het project loopt van maart 2017 t/m februari 2019. 

Van 2009 – 2013 leidde zij het project Mijn Bedrijf 2.0, een gezamenlijk initiatief van Hogeschool Utrecht, TNO, Syntens en Taskforce Innovatie Regio Utrecht . De missie van het project is geslaagd: “groei en continuïteit in het MKB in de provincie Utrecht stimuleren, door sociale innovatie”. Uit het onderzoek van Mijn Bedrijf 2.0 blijkt dat juist het innovatievermogen van deze bedrijven is toegenomen. Mijn Bedrijf 2.0 heeft  vierhonderd bedrijven bereikt en met elkaar in contact gebracht. 

Sinds 2008 is Astrid als onderzoeker en projectmanager verbonden aan de HU-Kenniscentra Economisch Sterke en Creatieve Stad en Sociale Innovatie. Zij doet onderzoek naar sociale innovatie in het bedrijfsleven en sociaal ondernemerschap bij het lectoraat Coöperatief Ondernemerschap . Daarnaast is ze als docent betrokken bij de opleiding Bedrijfskunde/MER.. Haar vakgebieden zijn projectmanagement, management consultancy en sociaal ondernemerschap. 

Astrid studeerde Bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en volgde de post doctorale Beroepsopleiding Management Consultancy bij SIOO. Zij werkte 15 jaar als management consultant voor diverse bureaus in met name de zakelijke dienstverlening en gezondheidszorg, waarvoor zij als freelance-adviseur nog regelmatig kortlopende opdrachten uitvoert.