Anna van Spanje

Terug naar onderzoekers Foto van expert
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Jeugd
Docent voor:

Pedagogiek (Amersfoort)

Contact:

E-mail: anna.vanspanje@hu.nl

Telefoon: 06 145 65 468

Volg op:

Anna van Spanje studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht met kinder- en jeugdpsychologie als specialisatie. Aan dezelfde universiteit voltooide zij in 2009 de research master Development and Socialisation in Childhood and Adolescence (DaSCA). Vervolgens werkte zij als onderzoeker bij het departement Sociale Psychologie van de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid, waar zij ook is gepromoveerd (2014). Haar proefschrift Older Adult Unemployment in Spain: A Diary Study on Emotions, Affect Regulation, and Job-Seeking Behavior leidde tot concrete aanbevelingen voor het beleid van de Spaanse vakbond UGT om werkloosheid onder 55-plussers tegen te gaan.

Eenmaal teruggekeerd in Nederland, ging Anna in 2013 aan de slag bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Daar is zij nog steeds werkzaam als senior beleidsmedewerker.

Sinds begin 2017 is Anna van Spanje verbonden aan de Hogeschool Utrecht als onderzoeker en docent. Als onderzoeker bij het Lectoraat Jeugd werkt zij aan verschillende projecten gericht op de jeugdhulp in de provincie Utrecht. Als docent begeleidt zij studenten pedagogiek (bachelor voltijd) met hun afstuderen. Door deze gecombineerde functie draagt zij actief bij aan de verbinding tussen wetenschap, praktijk en onderwijs.

De thema’s jeugd, maatschappij en gezondheid staan (al dan niet in combinatie) centraal in Anna’s werk. Maatschappelijke relevantie en praktische toepasbaarheid zijn hierin voor haar essentieel.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten