Anita Cox

Terug naar onderzoekers portret Anita Cox
Functie: Onderzoeker
Lectoraat: Marketing, Marktonderzoek en Innovatie
Contact:

E-mail: anita.cox@hu.nl

Telefoon: 088 - 481 64 17

Volg op:

Drs. Anita Cox werkt binnen het Lectoraat Marketing, Marktonderzoek en Innovatie als projectleider bij het project DUS!board. Ook was zij projectleider bij de voorloper hiervan, het onderszoeksprogramma Return on Creativity. Anna heeft ruime ervaring met marktonderzoek op zowel nationaal als internationaal niveau.

Curriculum vitae

Anita Cox heeft Culturele Filosofie en Massacommunicatie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Na haar studie werkte ze als moderator bij Psyma, het Instituut voor Psychologische Markt Analyse, vervolgens als Client Service Manager bij Synovate Nederland (nu Ipsos), waar ze werd gevraagd voor de functie van Insights Director vanwege haar vermogen om researchtools te integreren en daarmee te innoveren. Hiermee won zij ook de WOW-award (een innovatieprijs).

Sinds 2011 doceert Anita Cox Marktonderzoek aan de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Utrecht.  Zij is leerlijntrekker marktonderzoek, heeft zitting in de Curriculum Regie Groep en in het bestuur van de Sectie Onderwijs van de MOA. In samenwerking met de MOA en de NIMA initieerde en organiseerde zij onder meer Junior MIE. Daarnaast is zij gastdocent aan een aantal andere hogescholen en universiteiten.