Aly Gruppen

Terug naar onderzoekers Aly Gruppen
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening
Contact:

E-mail: aly.gruppen@hu.nl

Volg op:

Sinds december 2003 werkt Aly Gruppen (Master Social Work) als onderzoeker en docent Social Work aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is ze als coördinator van de afstudeerrichting GGZ agoog en praktijk coördinator van het derde jaar, nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het werkveld. Juist de driehoek onderwijs, praktijk én onderzoek inspireert haar om de toekomstige sociale professionals op te leiden. Het verbinden van onderwijs en onderzoek is één haar belangrijkste ambities.

Praktijkgericht onderzoek

Aly Gruppen is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse onderzoekprojecten vanuit de lectoraten Participatie, Zorg en Ondersteuning (PZO) en Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening (IMD). Momenteel werkt Aly als onderzoeker in het project Gemengd Wonen.

Daarvoor was ze werkzaam in het Moresprudentieproject. Hierin werd samen met studenten, onderzoek gedaan naar morele dilemma's in de hulpverlening. In het kader van dit project schreef zij een hoofdstuk in het boek "Moresprudentie in de praktijk", over morele dilemma's die studenten ervaren tijdens hun stage.

Zij was ook projectleider van het internationale ouderenproject over gezond ouder worden
HASIC: Healthy Aging Supported by Internet and Community. In dit project werkte het lectoraat met een aantal Europese landen samen aan een handboek met instrumenten en een opleiding voor studenten, professionals en vrijwilligers om gezond leven, in de brede zin van het woord, bij ouderen te stimuleren. Samen met Jeroen Knevel, schreef zij het Handboek Gezond ouder worden.

In het kader van haar Master Social Work deed Aly onderzoek naar mentorprojecten voor kwetsbare jongeren en schreef daarover "
Baat bij een maatje".

Aly is bestuurslid van het COOAB (Stichting Coördinerend Orgaan Opleidingen Agogische Beroepen in de GGZ). In de praktijk geeft zij als vrijwilliger voorlichting bij de Stichting Adoptievoorzieningen aan aspirant adoptie ouders.

Divers takenpakket

Zij heeft diverse taken: docent, trainer, supervisor, coördinator en reisbegeleider. Ze is coördinator van de afstudeerrichting en de minor GGZ agoog op de HU en geeft trainingen zoals "omgaan met agressie". Daarnaast geeft ze op de SPH-opleiding supervisie en is stagedocent. Tenslotte begeleid Aly jaarlijks de studiereis naar Marokko waar allerlei Social Work instellingen bezocht worden.