Aly Gruppen

Terug naar onderzoekers
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening
Docent voor:

Social Work

Contact:

E-mail: aly.gruppen@hu.nl

Volg op:

Sinds december 2003 werkt Aly Gruppen als docent Social Work aan Hogeschool Utrecht. Ze werkt als docent en onderzoeker en daarnaast is ze als coördinator van de afstudeerrichting GGZ agoog nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het werkveld. Juist de driehoek onderwijs, praktijk én onderzoek inspireert haar om de toekomstige sociale professionals op te leiden. De praktijk is een krachtige leeromgeving voor studenten, maar ook voor ons als onderzoekers en docenten.

Praktijkgericht onderzoek

Momenteel werkt Aly als onderzoeker in het Moresprudentieproject. Hierin wordt samen met studenten, onderzoek gedaan naar morele dilemma's in de hulpverlening. In het kader van dit project heeft Aly een hoofdstuk geschreven voor het boek "Moresprudentie in de praktijk", over morele dilemma's die studenten ervaren tijdens hun stage.

Daarnaast was Aly projectleider van het internationale ouderenproject over gezond ouder worden HASIC: Healthy Aging Supported by Internet and Community. In dit project werkte het lectoraat met een aantal Europese landen samen aan een handboek met instrumenten en een opleiding voor studenten, professionals en vrijwilligers om gezond leven, in de brede zin van het woord, bij ouderen te stimuleren.

In het kader van haar Master Social Work deed Aly onderzoek naar mentorprojecten voor kwetsbare jongeren en schreef daarover "Baat bij een maatje".

Divers takenpakket

Aly heeft diverse taken: docent, trainer, supervisor, coördinator en reisbegeleider. Ze is coördinator van de afstudeerrichting en de minor GGZ agoog op de HU en geeft trainingen zoals "omgaan met agressie". Daarnaast geeft ze op de SPH-opleiding supervisie en is stagedocent. Tenslotte begeleid Aly jaarlijks de studiereis naar Marokko waar allerlei Social Work instellingen bezocht worden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten