Alma Mustafic

Terug naar onderzoekers Alma Mustafic, lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek
Functie: Docent-onderzoeker
Lectoraat: Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek
Contact:

E-mail: alma.mustafic@hu.nl

Alma Mustafic (1981) werkt sinds 1 september 2018 als docent-onderzoeker bij het Lectoraat voor Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek. Ze is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten, onder andere onderzoek in onderwijs en didactiek van onderzoekend vermogen in hbo-opleidingen.

Na een loopbaan in het bankwezen heeft ze haar passie voor onderwijs gevolgd en in 2007 de overstap gemaakt naar de Hogeschool Utrecht. Gezien haar achtergrond in de financiële wereld was het logisch dat ze startte als docent bij het Instituut Finance and Accounting waar zij tot op heden werkzaam is. Ze doceert verschillende bedrijfseconomische vakken (zoals financiering, hypotheekadvies, bedrijfseconomie etc.). Naast doceren vervult ze ook andere rollen: onderwijsontwikkelaar, afstudeercoach, studieloopbaanbegeleider, voorzitter toetscommissie, vicevoorzitter examencommissie en lid van de Instituutsraad.

Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest als docent bedrijfseconomie besloot ze haar expertise op het gebied van onderwijs te vergroten en deed ze de master onderwijskunde. Als afstudeercoach heeft ze vele studenten begeleid bij het doen van praktijkgericht onderzoek. Hierbij merkte ze dat elke student een andere aanpak nodig had en dat geen enkel afstudeertraject identiek is. Tevens ervoer ze dat het afstudeertraject voor zowel studenten als docenten het meest lastige onderdeel van de studie was. Hierdoor raakte ze geïnteresseerd in het vraagstuk ‘wat maakt een hbo-afstudeerbegeleider tot een goede begeleider?’ Haar masterthesis ging over dit vraagstuk. Ze deed een kwalitatief onderzoek naar de benodigde competenties van afstudeerbegeleiders om studenten goed te kunnen begeleiden bij het praktijkgericht onderzoek. Mede door dit onderzoek is ze in contact gekomen met het lectoraat voor methodologie van praktijkgericht onderzoek. Momenteel is ze medeverantwoordelijk voor het ontwerpen van het nieuwe onderzoeksprogramma binnen het Instituut Finance and Accounting waarbij ze ondersteuning biedt bij de vraagstukken omtrent integratie van onderzoek in het onderwijs.

Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek

Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek

Over het lectoraat