Meedoen met MOVES 2019

13-02-2019

Hogeschool Utrecht werkt samen met enkele fysiotherapiepraktijken, zorgverzekeraars, universiteit en branchevereniging aan het onderzoeksproject MOVES. Dit staat voor Marketing, Ondernemerschap, Vernieuwing en Samenwerking in de beweegzorg. We onderzoeken het 'zorgnetwerk in de wijk' en de positie van de fysio- en oefentherapeut. In de periode februari t/m april 2019 willen met stakeholders uit de wijk om tafel. Doe je mee?

In 2018 hebben we onderzoeksresultaten opgehaald uit interviews in een vijftal wijken. Deze zijn middels een poster gepresenteerd op de Dag van de Fysiotherapeut (en in de prijzen gevallen!). In de periode februari t/m april 2019 zijn er verschillende groepsgesprekken gepland op Hogeschool Utrecht. Tijdens deze bijeenkomsten willen wij met stakeholders uit de wijk om tafel. Stakeholders die uit het onderzoek naar voren komen als zeer belangrijk voor de beweegzorg! De duur per bijeenkomst is 2,5 à 3 uur, in de middag of begin van de avond. Er is een vergoeding voor deelnemers.

We zoeken hiervoor de volgende deelnemers (uit Utrecht of omgeving, in staat te reizen naar Utrecht):

  • Buurtbewoners, mantelzorgers en ‘beweegzorg’ patiënten van de fysio- /oefentherapeut (géén student / medewerker Paramedische studies)
  • Huisartsen
  • Wijkverpleegkundigen, sociaal welzijnsorganisatie (zoals Buurtteam, Mekaar), sportcollectief (zoals buurtsportcoach, beweegmakelaar)
  • Medisch specialisten zoals orthopeden 
  • Fysio- en oefentherapeuten zelf (de praktijkhouders)!

KEN JE IEMAND of DOE JE MEE voor een betere beweegzorg in de wijk en een goede positionering van (‘jouw’) fysiotherapeuten?

Stuur een mail met naam en email voor 28 februari naar moves.beweegzorg@hu.nl. Je ontvangt dan een datumprikker om de datum vast te leggen. Als je wilt, kun je kosteloos ons boekje ontvangen (in ontwikkeling) over de resultaten uit 2018.

MOVES projectteam