Lector Lex van Teeffelen gasthoogleraar Universiteit van Antwerpen

22-03-2017

Lex van Teeffelen, lector Financieel-Economische Advisering bij Innovatie van Hogeschool Utrecht, is aangesteld als gasthoogleraar Finance aan de Universiteit van Antwerpen bij de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen. Het gaat om een zogeheten vrijwillige aanstelling voor één dag in de week.

Lex van TeeffelenDe samenwerking is ingegeven doordat de HU en de Universiteit van Antwerpen een vergelijkbare onderzoeksagenda hebben op het gebied van mkb-financieringen, governance (de inrichting en aansturing van mkb-bedrijven) en bedrijfsopvolging.  HU-promovendi op het gebied van ondernemerschap zijn steeds vaker aanwezig op internationale conferenties waar ze onder andere contact leggen met Antwerpse promovendi. Van Teeffelen zelf werkte al enige tijd samen met zijn counterpart, prof. dr. Eddy Laveren en zijn research groep. Ook werkt hij samen met hem binnen Transeo, de Europese Associatie voor Bedrijfsoverdrachten, waar Van Teeffelen voorzitter is van het Academic Committee. “Er is steeds meer inhoudelijke synergie. Graag willen wij meer gebruik kunnen maken van elkaars methodieken”, aldus Van Teeffelen.

De samenwerking heeft een aantal voordelen. Naast de samenwerking tussen de promovendi wordt het makkelijker om internationaal vergelijkend onderzoek te doen binnen de Benelux. Ook wordt het makkelijker gezamenlijk EU-fundings aan te vragen. Tot slot zal Van Teeffelen als volwaardig promotor optreden voor (HU-)promovendi bij de Universiteit van Antwerpen.