Geslaagde afronding pre-promotietraject voor mbo-docenten

21-03-2018

Het ministerie van OCW stimuleert promotieonderzoek door docenten. Hiermee wordt een onderzoekscultuur in scholen bevorderd en tegelijkertijd gewerkt aan een kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Ruim een jaar lang werkte een groep mbo-docenten in een mede door de HU ontwikkeld pre-promotietraject aan de voorbereiding op promotieonderzoek.

Pre-promotie mbo-docentenIn het pre-promotietraject verdiepten de docenten zich in wat promotieonderzoek doen inhoudt. Ze verkenden financieringsmogelijkheden, fristen hun onderzoeksvaardigheden op, formuleerden een onderzoeksvoorstel en gingen op zoek naar een promotor aan een universiteit. Op 14 maart was in Den Bosch de afrondende bijeenkomst van dit traject, dat samen met de beroepsvereniging opleiders in het mbo (bvmbo) op feestelijke wijze werd afgesloten. De deelnemers hebben gedurende het traject veel geleerd over onderzoek doen, en tegelijkertijd een impuls gegeven aan onderzoeksactiviteiten in hun school. Dit gaan ze de komende tijd met veel gedrevenheid en enthousiasme voortzetten.

Initiatiefnemers

Het pre-promotietraject is ontwikkeld op initiatief van de bvmbo, met het Lectoraat Beroepsonderwijs (HU), de Open Universiteit (OU) en het expertisecentrum beroepsonderwijs (ecbo). Op 21 maart startte de tweede ronde van het pre-promotietraject.

Meer weten?

Annoesjka Boersma (Lectoraat Beroepsonderwijs, HU): annoesjka.boersma@hu.nl
Marjolein Held (voorzitter bvmbo): marjolein.held@bvmbo.nl
Patricia Brouwer (ecbo; projectleider): patricia.brouwer@ecbo.nl