RSS feed
  • Migrantendochters in het sociaal werk: een zoektocht naar balans tussen twee werelden

16-02-2018

Migrantendochters zoeken in hun beroep als sociaal werker zorgvuldig een weg tussen verschillende identiteiten en werelden. Hierin voelen ze zich niet altijd gesteund door hun beroepsgroep of beroepsidentiteit.

• "Sociaal werk moet gericht zijn op inclusie en welzijn"

09-02-2018

Nederland gaat het economisch weer voor de wind, maar hoe staat het er in sociaal opzicht voor? Prof. dr. Jean Pierre Wilken ging in op deze vraag in een bijzondere openbare les op 8 februari, ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van Hogeschool Utrecht.

• Leren presenteren met een VR-bril werkt

08-02-2018

Leren presenteren voor een virtueel publiek – met een VR-bril op – lijkt net zo effectief te zijn als ‘in real life’, voor een echt publiek. Dat blijkt uit het onderzoek dat Stan van Ginkel, onderzoeker bij Hogeschool Utrecht, uitvoerde onder studenten.

• Innovatie van taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornis

06-02-2018 Project ZINnig voor kinderen met TOS

De zorg voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) verbeteren zodat zij beter kunnen participeren in onze talige maatschappij. Dat is het doel van het project ZINnig van het lectoraat Logopedie – Participatie door Communicatie van Hogeschool Utrecht.

• Prijs voor peutermondzorgproject

01-02-2018 Prijs voor peutermondzorgproject

Het onderzoek Gezonde Peutermonden van het lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg is uitgeroepen tot Preventieproject van het Jaar 2018 door SCEM, kennismakelaar in de zorg. Ook het werkveld is enthousiast over het project.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.