RSS feed
  • Lector Lex van Teeffelen gasthoogleraar Universiteit van Antwerpen

22-03-2017 Lex van Teeffelen

Lex van Teeffelen, lector Financieel-Economische Advisering bij Innovatie van Hogeschool Utrecht, is aangesteld als gasthoogleraar Finance aan de Universiteit van Antwerpen bij de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen. Het gaat om een zogeheten vrijwillige aanstelling voor één dag in de week.

• Campusleven moet toegankelijker voor mensen met verstandelijke beperking

21-03-2017 HU-en-Lfb

Het internationale project ICLife wil het campusleven in het hoger onderwijs toegankelijker maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van Hogeschool Utrecht werkt hierin samen met diverse internationale hogescholen en universiteiten. Het project van drie jaar wordt gefinancierd door de Erasmus+ KA2-beurs.

• Maaike Hajer: “Migrantenkind kan niet zonder moedertaal”

20-03-2017 Vluchtelingenkinderen

Een migrantenkind moet op school niet alleen in het Nederlands leren, maar ook in hun moedertaal. Dat zegt Maaike Hajer, HU-lector Educational linguistics, in een interview in NRC-Next naar aanleiding van het verschijnen van de handreiking ‘Ruimte voor nieuwe talenten’. Hajer is auteur en projectleider van de handreiking. Het advies staat haaks op de huidige visie dat migrantenkinderen alleen in het Nederlands les moeten krijgen.

• HU opent met Energylab duurzame energieproeftuin

16-03-2017

Hogeschool Utrecht heeft de deuren geopend van het nieuwe Energylab. Wat techniekstudenten aan theorie leren over duurzame oplossingen voor woningen, passen ze in deze proeftuin in de praktijk toe.

• Nieuw handboek over kinderen met taalontwikkelingsstoornissen

15-03-2017 Cover handboek TOS

Onder redactie van onderzoekers van Hogeschool Utrecht is onlangs een nieuw handboek verschenen over kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS). In het Handboek Taalontwikkelingsstoornissen wordt op basis van internationale wetenschappelijke literatuur een overzicht gegeven van signalering, diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen met TOS.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.