RSS feed
  • Award voor HU studie naar jonge gesponsorde actiesporters

25-04-2019

Op 25 april ontving Froukje Smits, onderzoeker bij Hogeschool Utrecht, de Graduate Paper Award voor haar onderzoek naar de positie van deze commercieel gesponsorde jonge actiesporters. Haar onderzoek laat zien dat hun welzijn en rechten niet altijd gewaarborgd zijn en dat kinderarbeid en commerciële uitbuiting op de loer liggen.

• No time to waste: co-creatie tegen afval

09-04-2019 Nijpelsplantsoen

Het begon ooit als ‘de Goudkust van Nieuwegein’: grote appartementen, relatief veel groen, mooi gelegen bij het centrum. Inmiddels is de glans er bij het Nypelsplantsoen wel een beetje af. Eén van de meest in het oog springende kwesties, ook voor bewoners zelf, is het vele rondslingerende afval. De gemeente Nieuwegein wil hier iets aan doen. Maar niet op de ‘ouderwetse manier’ waarbij de burger vraagt en de overheid draait. In een pilot binnen het project CoSIE, waar de HU aan deelneemt, gaat zij het afvalprobleem samen met de bewoners oppakken.

• Interventie helpt zorgverleners beter communiceren met mensen met afasie

05-04-2019

Van de mogelijke gevolgen van een beroerte is afasie één van de meest ingrijpende. Iemand met afasie kan niet meer zeggen wat hij bedoelt en heeft vaak moeite met het begrijpen van taal. Het Lectoraat Logopedie ontwikkelde een scholing voor zorgverleners én voor naasten, die hen helpt de consequenties van communicatieproblemen zoveel mogelijk te beperken. De interventie heet ‘CommuniCare’.

• Een cruciaal dopje in je knie, dankzij een lab van de HU

05-04-2019 dop

In het HU-lab op Padualaan 99 werkten studenten aan een echte oplossing voor een medisch probleem. Hoe een dopje uit de 3D-printer zorgt voor pijnvrije knieën...

• Journalistiek zoekt plek in emotiemaatschappij

04-04-2019

Met nieuwe technieken en vertelmethoden zoekt de journalistiek haar plek in een emotiemaatschappij. Lector Yael de Haan onderzoekt wat werkt en lichtte in een openbare les haar onderzoeksgebied toe.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.