RSS feed
  • Start onderzoek naar verbeteren techniekonderwijs voor vmbo-t

14-10-2019 Gerald

Het vak techniek binnen vmbo-t programma’s is inhoudelijk verouderd. Op veel scholen wordt het vak zelfs helemaal niet meer aangeboden. Daardoor is de ontwikkeling van technologische geletterdheid van vmbo-t (theoretische leerweg) leerlingen zorgwekkend, ook in grootstedelijke gebieden. Gerald van Dijk, hoofddocent en onderzoeker bij Hogeschool Utrecht, wil met zijn onderzoek naar de principes van ontwerp- en maakonderwijs de interesse in techniek van zowel leerlingen als het onderwijs opnieuw aanwakkeren.

• Katinka Lünnemann benoemd tot bijzonder lector Effectieve bescherming van kinderen

10-10-2019

We worden ons steeds bewuster hoe schadelijk een onveilige leefsituatie voor kinderen is. Het is een weerbarstig probleem met weinig eenduidige oplossingen. De HU benoemt daarom een bijzonder lector ‘Effectieve bescherming van kinderen’: Dr.mr. Katinka Lünnemann.

• Onderzoek naar persoonlijke deel van professionele identiteit paramedici

03-10-2019 Eline Belgraver

Zorg is mensenwerk. Persoonlijke ervaringen en waarden van paramedici hebben invloed op hoe zij omgaan met bepaalde situaties en cliënten. Hoe hangt dit persoonlijke denk- en handelingskader samen met de professionele identiteit van paramedici? Daarover gaat het promotieonderzoek van HU-docent Eline Belgraver.

• Big data moeten revalidatie-maatwerk na beroerte mogelijk maken

01-10-2019

Onderzoeker Michiel Punt van Hogeschool Utrecht gaat het herstel na beroerte meetbaar maken en onderzoekt hoe medewerkers in de zorg het revalidatietraject kunnen personaliseren en zo kunnen verbeteren.

• Meetinstrument moet bijdragen aan betere behandeling bij afasie

25-09-2019 afasie

Afasie, een taalstoornis na hersenletsel, heeft enorme consequenties voor iemands communicatieve participatie. Naast het diagnosticeren en behandelen van de taalproblemen is het dan ook belangrijk dat logopedisten aandacht besteden aan de impact van afasie op de communicatieve participatie. “Zij willen de behandeling hier wel op richten, maar hebben nu niet de middelen om het probleem goed in kaart te brengen en te evalueren” stelt Nicole ter Wal van Hogeschool Utrecht. Met haar promotieonderzoek wil zij hier verandering in brengen.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.