RSS feed
  • Meedoen met MOVES 2019

13-02-2019 Fysio Future Lab

Hogeschool Utrecht werkt samen met enkele fysiotherapiepraktijken, zorgverzekeraars, universiteit en branchevereniging aan het onderzoeksproject MOVES. Dit staat voor Marketing, Ondernemerschap, Vernieuwing en Samenwerking in de beweegzorg. We onderzoeken het 'zorgnetwerk in de wijk' en de positie van de fysio- en oefentherapeut. In de periode februari t/m april 2019 willen met stakeholders uit de wijk om tafel. Doe je mee?

• Onderzoek geeft beter zicht op bedrijfswaarde mobiele technologie

12-02-2019 Hoegler

De impact van mobiele technologie is voelbaar in alle sectoren van de samenleving. Maar zorgt toepassing van deze technologie ook voor een hogere ondernemingswaarde? In haar proefschrift verkent promovendus Tamara Högler, onderzoeker bij het HU-lectoraat Digital Smart Services, hoe de waarde van mobiele technologie voor organisaties in kaart kan worden gebracht – en wat deze waarde precies is.

• Betere geestelijke gezondheidszorg dankzij inzet ervaringskennis

08-02-2019

Het inzetten van ervaringsdeskundigheid van professionals in de zorg kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van mensen met psychische problemen. Dat blijkt uit een SIA RAAK-onderzoek. HU-onderzoeker Simona Karbouniaris was erbij betrokken en start in maart een vervolgonderzoek. “We moeten af van het stigma op psychische problemen.”

• Onderzoek HU: 1 op de 5 hbo-studenten komt moeilijk rond

04-02-2019 pinautomaat

Onderzoek van het HU-lectoraat Schulden en Incasso laat zien dat 1 op de 5 hbo-studenten moeite heeft om rond te komen. 21% van de hbo-studenten komt (heel) moeilijk rond en 43% heeft te maken met achterstanden of kan geen geld meer opnemen. Studenten vinden dat hogescholen een taak hebben in het ondersteunen bij geldzorgen. Er is nu vaak te weinig aandacht voor deze geldzorgen en de invloed die dit heeft op de studieprestaties.

• Bèta- en technologieonderwijs voor een duurzame wereld

31-01-2019 Elwin

We weten meer dan ooit over de wereld en kunnen aan meer knoppen draaien dan ooit tevoren. We hebben het menselijk genoom in kaart gebracht, slimme algoritmen voorspellen ons gedrag en we veroorzaken ingrijpende veranderingen in onze leefwereld. Om jonge mensen op te leiden voor de samenleving van morgen moeten duurzaamheid en persoonsvorming in het bèta- en technologieonderwijs meer aandacht krijgen. Dat betoogt lector Bèta- en Technologiedidactiek Elwin Savelsbergh van Hogeschool Utrecht (HU) in zijn openbare les van 31 januari.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.