RSS feed
  • HU-lectoren adviseren Kamer over schuldhulp

20-07-2018

Wet- en regelgeving over schuldhulp sluit onderling niet altijd aan. HU-lectoraat Schulden en Incasso stelde samen de HvA en de Sociaal Raadslieden een lijst op met aanbevelingen voor de Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

• Onderzoek HU: hoe school je leraren in lesgeven aan nieuwkomers?

12-07-2018 lesgeven nieuwkomers

In Nederland zijn scholen en leraren niet goed voorbereid op het geven van onderwijs aan nieuwkomers, zo blijkt uit onder andere een advies van de Onderwijsraad. Daarom is in een studie van Hogeschool Utrecht (HU) gekeken hoe Vlaanderen en Zweden het onderwijs aan deze kinderen organiseren. Vooral is onderzocht hoe zij de professionalisering van leraren hebben gerealiseerd. En of we daar in Nederland inspiratie uit kunnen halen.

• Europese Commissie kiest HU-project ESSENCE als succes story

05-07-2018 Vlag Europese Unie

Het ESSENCE-project van Hogeschool Utrecht, afgerond augustus 2017, is door de Europese Commissie geselecteerd als ‘succes story’. Criteria voor deze selectie zijn de impact op de maatschappij, de bijdrage van het project aan nieuw beleid en de innovativiteit. De Europese Commissie zet deze succesverhalen in als inspiratiebron voor nieuwe projecten.

• "Buitenlandstage vergroot zelfkennis van beginnende leraar"

03-07-2018 Peter Mesker

Peter Mesker, hoofddocent bij Instituut Archimedes van Hogeschool Utrecht (HU), heeft promotieonderzoek gedaan naar de internationale onderwijsstage als betekenisvolle, persoonlijke ervaring in het proces van leraar worden. Hij verdedigt zijn proefschrift op 6 juli bij de Universiteit Utrecht.

• Onderzoeker test hartslagkussen op TT Assen

28-06-2018 mellowkussen

Rosa de Vries, onderzoeker en ontwerper aan het lectoraat co-design van Hogeschool Utrecht, ziet de TT Assen komend weekend van een bijzondere kant. Op de EHBO-afdeling van deze motorraces test ze de uitvinding ‘Mellow’: een kussen dat een rustige hartslag nabootst en zo mensen weer tot rust brengt.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.