RSS feed
  • Betere stagebegeleiding dankzij nieuwe app

24-06-2019 App

De hoeveelheid tijd die docenten hebben voor de begeleiding van stagestudenten is beperkt. Dus moet de beschikbare tijd nuttig worden besteed. Met behulp van een app probeert Hogeschool Utrecht het begeleidingsproces beter te organiseren.

• Innovatieve leerwerkplaats in de wijk wil rol verpleegkundigen versterken

20-06-2019 werkplaats

Op 19 juni is het startschot gegeven voor de Academische Leerwerkplaats Verpleegkunde in de Wijk: een innovatieve leer-werkomgeving voor verpleegkundigen in de eerstelijn. Bestuurders van Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra, het Instituut Verpleegkundige Studies en Lectoraat Chronisch Zieken Hogeschool Utrecht, de Leerstoel Verplegingswetenschap van de Divisie Julius Centrum UMC Utrecht, Careyn, Axioncontinu en De Rijnhoven tekenden de samenwerkingsovereenkomst.

• Wijkagenten moeten kans extremisme minder inschatten op eigen oordeel

19-06-2019 agent

Waar vroeger bij terrorismebestrijding de focus lag op het achterhalen van strafbare feiten, is de preventie van radicalisering nu een belangrijk onderdeel van de aanpak. Wijkagenten hebben daarin een centrale rol. Zij laten echter onbewust de eigen beeldvorming en onderbuikgevoelens meespelen bij hun risico-inschattingen, aldus een recent rapport van het HU-lectoraat Toegang tot Recht. Ook is er in de basistraining te weinig aandacht voor andere vormen van terrorisme dan jihadisme.

• Promotieonderzoek: hoe vertaal je toekomstverkenning naar innovaties?

17-06-2019

Veel organisaties en bedrijven vinden het belangrijk om te blijven innoveren. Maar hoe doe je dat: veranderen met oog op de toekomst? Daar doet Caroline Maessen promotie-onderzoek naar.

• Waarom we elkaar vertrouwen in de deeleconomie

14-06-2019 maarten

Vertrouwen is het sleutelwoord van de deeleconomie, stelt HU-onderzoeker Maarten ter Huurne. Maar waar baseer je dat vertrouwen op als consument? En wat kan je als aanbieder op online deelplatforms als Thuisafgehaald of Airbnb doen om het vertrouwen van consumenten te vergroten? In zijn promotieonderzoek komt Ter Huurne met enkele praktische tips.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.