RSS feed
  • Paul Drijvers: "Zie rekenen en wiskunde als één schoolvak"

11-12-2018 Drijver

Woensdag 11 december 2018 debatteert de vaste commissie OCW over de Kamerbrief 'Toekomst van rekenen in het vo en mbo'. Daarbij kan het goed zijn om even over de grens te kijken. Het onderscheid tussen rekenen en wiskunde, dat in Nederland soms wat krampachtig wordt gehandhaafd, is in internationaal perspectief niet gangbaar en bevordert het denken in doorlopende leerlijnen niet. Dat betoogt Paul Drijvers, lector Didactiek van Wiskunde en Rekenen aan de HU, vandaag in De Volkskrant.

• Nieuw onderzoek naar geloofwaardigheid liveblogs

10-12-2018 Live report

Live verslag doen van een gebeurtenis is complex. Journalisten moeten oog hebben voor relevante ontwikkelingen terwijl het publiek (ongeduldig) wacht op nieuwe feiten en duiding. Live zijn alle feiten relevant, dus is het hard werken om een compleet beeld van de werkelijkheid te geven en tegelijkertijd mensen ervan te overtuigen dat die gepresenteerde versie klopt. Hoe doen journalisten dat? Begrijpt en aanvaardt het publiek hun pogingen ook? Dat is de onderzoeksvraag waar HU-docent Sebastiaan van der Lubben zich de komende vier jaar over gaat buigen.

• Kinderfysiotherapeut kan via filmpjes motorische ontwikkeling beoordelen

07-12-2018

In de toekomst kunnen ouders hun kind filmen als hij wel het gewenste gedrag vertoont. Via een beveiligde app kan de fysiotherapeut beoordelen hoe het kind zich ontwikkelt. Onderzoeker Jacqueline Nuysink, van Hogeschool Utrecht, liet met haar onderzoeksgroep de app bouwen en onderzocht de effectiviteit.

• HU-student wil taboe op psychische aandoeningen doorbreken

06-12-2018 Roy Leunen

Twee derde van de studenten van sociale opleidingen heeft persoonlijk of via een naaste ervaringen met psychiatrie, verslaving of andere persoonlijke problematiek. Deze ervaringen kunnen een bron van kracht en kennis zijn voor deze toekomstige hulpverleners, betoogt Student Sociaal Pedagogische Hulpverlening Roy Leunen. Met zijn artikel wint hij de Topartikelen-wedstrijd.

• V&VN en Hogeschool Utrecht presenteren Kennisagenda Wijkverpleging

06-12-2018 agenda wijkverpleging

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland heeft vandaag samen met Hogeschool Utrecht en het Wetenschappelijk College Verpleegkunde de Kennisagenda Wijkverpleging aangeboden aan het ministerie van VWS. Deze kennisagenda is een leidraad voor toekomstig wetenschappelijk onderzoek in de wijkverpleging.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.