RSS feed
  • Zorg bij heup en knieartrose wordt vaak afgestemd op de individuele patiënt

25-05-2018

Huisartsen, fysiotherapeuten en orthopeden stemmen hun zorg vaak af op de individuele patiënt met heup- en knieartrose. Maar er is nog verbetering mogelijk, door meer combinaties van behandeling aan te bieden en door interventies nog beter toe te spitsen op specifieke patiëntengroepen, zo blijkt uit promotieonderzoek van Di-Janne Barten, onderzoeker aan Hogeschool Utrecht.

• Edwin Weesie wint de Transeo Academic Awards

25-05-2018

HU-onderzoeker en docent Edwin Weesie heeft met zijn promotieonderzoek naar overnamestress bij ondernemers de Transeo Academic Awards 2018 in de wacht gesleept. De awards worden tweejaarlijks uitgereikt door Transeo, de toonaangevende Europese vereniging voor overdracht van het MKB.

• 'Uzelf' screent eHealth innovaties voor Pazio

25-05-2018

Uzelf, het samenwerkingsverband dat innovatieve ideeën realiseert die Utrechters helpen gezond te blijven, gaat eHealth-innovaties screenen voor PAZIO. Hogeschool Utrecht is een van de samenwerkende partners in Uzelf.

• "Interculturele kennis en gespreksvaardigheid moeten centraal staan in onderwijs in vreemde talen"

24-05-2018

Het onderwijs in de vreemde talen op school is vaak vooral gericht op het leren van rijtjes woorden, zinnen en regels, en op het beantwoorden van vragen bij teksten. Maar in onze samenleving zijn juist gespreksvaardigheid in vreemde talen en interculturele kennis nodig. Dat stelt prof. dr. Rick de Graaff van Hogeschool Utrecht. Op 24 mei hield hij zijn openbare les.

• "Betere zorg nodig voor ouderen thuis"

18-05-2018

Steeds meer ouderen met chronische aandoeningen wonen steeds vaker en langer thuis. Om de zorg voor ouderen toekomstbestendig te maken, is verdere professionalisering van de beroepsgroep (wijk)verpleegkundigen nodig. Dat stelde Nienke Bleijenberg, lector Proactieve Ouderenzorg aan Hogeschool Utrecht, in haar openbare les van 17 mei.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.