RSS feed
  • Model HU-lector verbindt beweging van onderop met beweging aan de top

20-04-2017 Laurens de Graaf

Lector Laurens de Graaf heeft een model ontwikkeld dat laat zien hoe in de samenleving bewegingen van onderop, zoals burgerinitiatieven en sociaal ondernemerschap, worden verbonden met bewegingen aan de top, zoals van publieke organisaties en het lokale bestuur. De lector Organiseren van Verandering in het publieke domein van Hogeschool Utrecht bracht dit model op 20 april naar voren in zijn openbare les.

• Onderzoeker Dirk Ploos van Amstel wint German Design Award

13-04-2017 Dirk Ploos van Amstel met de kapstok Wheels

Onderzoek Dirk Ploos van Amstel van het lectoraat PubLab heeft de German Design Award 2017 ontvangen voor zijn innovatieve en multifunctionele wandkapstok Wheels. De kapstok is te gebruiken op meerdere plekken in huis en de haken zijn te verschuiven.

• Hogeschool Utrecht biedt vernieuwende oplossingen voor stedelijke problemen

12-04-2017 Directeuren kenniscentra

Hogeschool Utrecht (HU) maakt het verschil met thematische kenniscentra. De HU inventariseert met maatschappelijke partners stedelijke problemen om daar met de thematische kenniscentra samen vernieuwende oplossingen voor te ontwikkelen. De hogeschool heeft hiervoor haar bestaande kenniscentra omgevormd, passend bij het nieuwe profiel van de HU: Kwaliteit van leven in een stedelijke omgeving. De vier nieuwe kenniscentra zijn erop gericht om – via onderlinge professionele samenwerking binnen en buiten de HU – met praktijkgericht onderzoek het onderwijs en de beroepenvelden te innoveren en onderscheidende oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken. De HU heeft al haar 35 lectoraten ondergebracht in de nieuw gevormde kenniscentra.

• HU onderzoekt effect kindermondzorg bij consultatiebureaus

11-04-2017 kind borstelt tanden

Kinderen bezoeken meestal pas na hun vierde jaar voor het eerst een tandarts. Vaak hebben ze dan al gaatjes. Omdat de meeste kinderen tot hun vierde jaar wel met grote regelmaat het consultatiebureau bezoeken, start er een pilot met mondzorgcoaches op een beperkt aantal consultatiebureaus. Onder de noemer Gezonde Peutermonden gaat Hogeschool Utrecht de effectiviteit van deze coaches onderzoeken.

• Training helpt communicatieprofessionals bij lokale en omstreden energieprojecten

23-03-2017 Energietransities-in-noorden

Lokale, duurzame energieprojecten roepen soms veel weerstand op bij omwonenden. Een nieuwe training van Hogeschool Utrecht en Hanzehogeschool Groningen helpt lokale communicatieprofessionals het moeilijke gesprek met burgers te voeren.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.