RSS feed
  • Nieuw initiatief voor gemengd onderwijs op Hogeschool Utrecht

22-08-2017 Cursus Inclusief leren en innoveren

Studenten Social Work en studenten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) gaan samen bij Hogeschool Utrecht een cursus volgen van tien weken. Dit keuzeprogramma ‘Inclusief leren en innoveren’ start in februari 2018. “In andere landen zijn al soortgelijke ervaringen opgedaan met gemengd onderwijs, alleen nog niet met LVB-mensen. De HU loopt daarin dus voorop!”, zegt Sascha van Gijzel, die vanuit het HU-lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning is betrokken bij dit initiatief.

• “Te weinig Nederlandse organisaties maken gebruik van big data”

24-07-2017 Big Data

"Nederlandse organisaties moeten meer investeren in big data strategieën en diensten. Die strategieën en diensten zijn gebaseerd op grote hoeveelheden gegevens over klanten en processen. Op dit moment maakt slechts zes procent van de Nederlandse bedrijven serieus gebruik van de mogelijkheden van big data. Dat percentage moet omhoog", zegt Johan Versendaal, lector Digital Smart Services van Hogeschool Utrecht. Zijn lectoraat geeft leiding aan het project ‘Datagedreven diensteninnovatie: compliancy en transparancy by design', waarvan de HU penvoerder is.

• Financiering belangrijkste barrière voor startende ondernemers

06-07-2017 Ibrahimovic en Van Teeffelen

Startende ondernemers blijken sterk gehinderd te worden door de slechte toegang tot kapitaal. De financiële steun vanuit familie en vrienden is ontoereikend. Vaak zijn ondernemers dan al afgewezen door een bank. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport van HU-promovendus Alija Ibrahimovic en HU-lector Lex van Teeffelen, uitgevoerd in opdracht van Qredits, de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland.

• Werkboek SOLACE ondersteunt patiënten met chronische pijn na revalidatie

05-07-2017 Onderzoeksproject SOLACE

Het onderzoeksproject SOLACE van Hogeschool Utrecht heeft een werkboek opgeleverd dat mensen met chronische pijn helpt de resultaten van hun revalidatie vast te houden. In het boek kunnen waarden en doelen worden geformuleerd en belangrijke momenten en ervaringen tijdens de revalidatie worden bewaard. SOLACE is uitgevoerd door drie HU-lectoraten: Leefstijl en Gezondheid, Co-design en Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein.

• HU start lectoraat Didactiek van het bèta- en technologieonderwijs

05-07-2017 Elwin Savelsbergh

Hogeschool Utrecht (HU) start een lectoraat Didactiek van het bèta- en technologieonderwijs. Het lectoraat richt zich de komende vier jaar op versterking van het bèta- en technologieonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs. Voor dit nieuwe lectoraat is Elwin Savelsbergh benoemd tot lector. Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren van Hogeschool Utrecht.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.