RSS feed
  • Boek ‘Geweld door vrouwen’ verschenen

22-06-2017 Geweld door vrouwen boekcover

Een vrouw die haar baby om het leven brengt of haar kind seksueel laat misbruiken, wordt publiekelijk harder aangepakt dan een mannelijke dader. Waarom is dat? Wat weten we eigenlijk over vrouwelijk gewelddadig gedrag en over de behandeling daarvan? In het boek Geweld door vrouwen geeft forensisch psychologe en bijzonder lector bij Hogeschool Utrecht Vivienne de Vogel meer inzicht in vrouwen die in de forensische zorg zijn beland.

• Gemengd wonen bevalt LVB-bewoners en studenten goed

21-06-2017

In de woonvoorziening De Biltse Grift in Utrecht wonen jonge bewoners met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) samen met twee studenten, onder wie één van Hogeschool Utrecht. Dit gemengde wonen bevalt zowel de bewoners als de studenten erg goed. Patty, LVB-bewoner, raadt het andere leefgroepen met LVB-bewoners van harte aan om samen te wonen met studenten. “Je leert zoveel van elkaar; alleen daarom al is dit initiatief erg goed.”

• Onderzoek leidt tot consensus over definitie communicatieve redzaamheid

08-06-2017 CR thumb

Communicatieve redzaamheid is een begrip dat veel gebruikt wordt in zorg en onderwijs voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS). Consensus over de definitie van het begrip ontbrak echter. Dankzij onderzoek van de HU is die er nu wel.

• Studentenonderzoeken helpen bouwlogistiek verbeteren

31-05-2017 Noordgebouw

Bedrijven in de bouwbranche ervaren veel logistieke uitdagingen. Hogeschool Utrecht zet studenten in om bedrijven te helpen de bouwlogistiek te verbeteren. Dit moet uiteindelijk zorgen voor een beter bouwproces, kostenbesparing en vermindering van de CO₂-uitstoot.

• HU Fysio Future Lab biedt overzicht toepassingen eHealth

29-05-2017 Logo-Fysio-Future-Lab

Het aantal medische apps, websites en zelfmeetinstrumenten groeit in sneltreinvaart. Veel fysiotherapeuten willen wel iets met eHealth maar weten niet waar ze moeten beginnen. Er is behoefte aan een overzicht van de bruik- en toepasbaarheid van beschikbare technologische toepassingen. Daarom start het Lectoraat Innovatie van Beweegzorg van Hogeschool Utrecht het Fysio Future Lab. Dinsdag 30 mei was de kick off van het lab.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.