RSS feed
  • Jongerenwerkers niet objectief bij signaleren extremisme

24-05-2017 Annemarie van de Weert (l) en Quirine A.M. Eijkman (r)

Hoe schatten sociaal werkers in of adolescenten aan het radicaliseren zijn of (gewelddadig) extremistisch gedrag vertonen? Zien zijzelf überhaupt een verschil tussen deze twee termen? Het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Hogeschool Utrecht ondervroeg jongerenwerkers door heel Nederland over hun oordeelsvorming aangaande afwijkend gedrag.

• SAUNAC helpt steden in Azië te verduurzamen

18-05-2017 SAUNAC logo

Onlangs is het internationale project Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC) van start gegaan tijdens een conferentie in Hanoi, Vietnam. Het project is een samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen, waaronder de HU, bedrijven en overheidsinstanties uit verschillende landen. SAUNAC heeft als doel om het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van oplossingen te versnellen voor duurzaamheidsvraagstukken die spelen in Aziatische steden.

• Onderzoek naar rol adviseurs bij financiering mkb-ondernemers

18-05-2017 Lex van Teeffelen

De NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants), Spotcap (online kredietverstrekker voor het mkb) en Hogeschool Utrecht starten een onderzoek naar de rol van adviseurs bij financiering van mkb-ondernemers. Het onderzoek staat onder leiding van HU-lector Lex van Teeffelen (foto).

• Hogescholen bundelen onderzoek naar ervaringsgerichte therapieën tegen psychische klachten

11-05-2017 Psychische-problemen

Zes hogescholen, waaronder Hogeschool Utrecht, hebben besloten om intensiever samen te werken op het gebied van vaktherapieën tegen psychische klachten. Hiertoe hebben ze de nieuwe Coöperatie KenVaK ‒ Kennisontwikkeling Vaktherapieën ‒ opgericht. Naar verwachting kunnen door deze vorm van samenwerking meer mensen met psychische problemen geholpen worden én op een betere manier.

• HU stimuleert onderzoek in het hbo met uniek festival

11-05-2017 Festival de Onderzoekswerkplaats

Het festival de Onderzoekswerkplaats, dat donderdag 11 mei werd gehouden bij de Snorfabriek (een oude werkplaats van de NS) in Utrecht, is een uniek evenement. Dat zegt Daan Andriessen, lector Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek van Hogeschool Utrecht, wiens lectoraat deze werkplaats organiseert.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.