Joram Hoogink

Mijn naam is Joram Hoogink. Ik werk als student-assistent voor het lectoraat, met als speerpunt het onderzoek naar de werkalliantie. Daarbij richt ik mij voornamelijk op de data-verzameling.

Achtergrond

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening  aan hogeschool de Horst, toen al onderdeel van de HU. Na een stage in de daklozenopvang in Utrecht, kwam ik in de laatste twee jaar van mijn opleiding terecht bij Reclassering Nederland. Eerst op de reguliere afdeling Toezicht en Interventies in Utrecht en later voor mijn afstudeertraject bij Ada Andreas. Hierin heb ik mij gericht op de aandacht voor sociaal kapitaal binnen toezicht. Tijdens deze periode kwam ik voor het eerst in contact met het lectoraat en in 2008 heb ik meegewerkt aan een onderzoek bij het Veiligheidshuis in Amersfoort. Na deze periode ben ik verbonden gebleven aan het lectoraat.
Na de opleiding MWD ben ik gestart met Criminologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, mede door de ervaringen die ik via het lectoraat binnen het veld had opgedaan. In 2013 hoop ik mijn bachelor af te ronden.

Onderzoek

Binnen het lectoraat werk ik momenteel mee in het werkalliantie-onderzoek, waar ik mij bezig houd met de verzameling, verwerking en analyse van data. Het is interessant om de twee brillen, MWD en Criminologie, binnen dit onderzoek te dragen en ik hoop in de toekomst dan ook werkzaam te blijven in het onderzoek naar de wisselwerking tussen de ‘hulpverlening’ en criminaliteit.