Minor Technologie en Zorg

Iedere dag is het wel te zien op televisie of in de krant: ziekmakende en ontoegankelijke gebouwen die architectuurprijzen winnen, luchtkwaliteit en smog bij de Olympische Spelen, huisstofmijten en kakkerlakken in huis, gezonde verlichting en productiviteit, grootouders die doodgaan tijdens hete zomers, en vraagstukken van langer zelfstandig thuis wonen.

Technologie en zorg

Dit zijn zomaar wat onderwerpen die aan bod komen tijdens de minor Technologie en Zorg. De rode draad door deze minor zijn vraagstukken op het multidisciplinaire snijvlak van technologie en zorg. De onderwerpen zijn verdeeld in 3 subthema’s:

  • biologische agentia;
  • fysische en chemische aspecten;
  • wonen en gebouwontwerp.

Voorbij de grenzen van de faculteit

Tijdens de minor maken studenten op laagdrempelige wijze (namelijk te begrijpen voor studenten met verschillende achtergronden) kennis met de onderwerpen tijdens wekelijkse colleges, en zij werken zelf aan een literatuur- en een praktijkopdracht aan de hand van een actueel thema. Een waardevolle minor voor iedere student die verder kijkt dan de grenzen van zijn of haar faculteit.

Doel

Studenten met verschillende achtergronden leren samen te kijken naar zeer uiteenlopende kwesties op het snijvlak van technologie en zorg. Zij zien dat in de praktijk oplossingen vaak kennis vereisen uit verschillende disciplines, en dat een integrale aanpak onmisbaar is.

Toegang

De minor is voor studenten van iedere faculteit of opleiding toegankelijk. Affiniteit met zorg en technologie is gewenst.

Technologie voor Zorginnovaties

Over het lectoraat