Feestelijke aftrap Wijkacademies Opvoeden Utrecht (dit evenement is geweest)

23-05-2017

Dinsdag 23 mei is de feestelijke aftrap van drie Wijkacademies Opvoeden in Utrecht. Onder meer Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht zijn bij dit project betrokken.

Wijkacademies Opvoeden UtrechtBinnen het project ‘Gewoon opvoeden versterken’ – onderdeel van de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Utrecht – gaan drie Wijkacademies Opvoeden starten. In Hoograven, Kanaleneiland en Leidsche Rijn gaat een kerngroep van ouders met elkaar in gesprek over opvoeden. Samen kiezen ze belangrijke thema’s om in de wijk aan de orde te stellen en zoeken zij naar creatieve manieren om andere bewoners van de wijk daarbij te betrekken.

Op 23 mei a.s. organiseren de kerngroepen en professionals van de drie Wijkacademies een feestelijke aftrapbijeenkomst. De ouders uit de kerngroepen delen hun eerste ervaringen en wethouder Victor Everhardt zal hen officieel installeren. Een sneltekenaar van ‘De Werkelijkheid’ maakt een beeldverslag van de bijeenkomst.

Inbedding

De Wijkacademies Utrecht zijn ingebed in het landelijk programma van Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) en worden uitgevoerd binnen het project ‘Gewoon opvoeden versterken’. Dit project beoogt een bijdrage te leveren aan het realiseren van de transformatiedoelen, in het bijzonder aan het demedicaliseren, ontzorgen en normaliseren.

Betrokken organisaties

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht werken in dit project onder meer samen met de gemeente, Lokalis, de Jeugdgezondheidszorg, sociaalmakelorganisaties DoenJa en VoorUit, en jongerenwerk JoU Utrecht.

15.45 – 16.00 Inloop
16.00 – 16.30 Kennismaking met Wijkacademies Opvoeden
Welkom, introductie door Micha de Winter, filmfragment;
16.30 – 17.15 Gesprek over de Wijkacademies Utrecht
Ouders gaan in gesprek met wethouder Victor Everhardt;
17.15 – 18.00 Fotomoment en borrel.

Tijdstip en locatie

Dinsdag 23 mei, van 15.45 tot 18.00 uur.
Locatie: Parkrestaurant Anafora, gelegen in het Máximapark in Vleuten, Uilenboslaan 1, Vleuten.

Meer informatie

Meer over de AWTJ Utrecht is te vinden op de website http://www.awtjutrecht.nl. Meer over de Wijkacademies is te vinden op www.wijkacademieopvoeden.nl. Wilt u meer weten over de feestelijke aftrap? Stuur dan een mailtje naar marije.kesselring@hu.nl.