Jaarcongres Vakmanschap van de Reclasseringswerker; Professionaliteit in de netwerksamenleving (dit evenement is geweest)

08-12-2017

Reclasseringswerkers hebben meer mogelijkheden het werk naar eigen inzicht in te richten. Dit moet ook wel, want het reclasseringswerk vraagt steeds meer interdisciplinaire samenwerking. Denk aan ZSM. Aan Veiligheidshuizen. En aan de Top X aanpak. Dan red je het niet met strakke kaders. Dan heb je een goed gesprek nodig.

Wat betekent dit voor ons als professionals? Wat betekent het voor samenwerking met het OM, het sociaal domein en met de gemeente? Hoe sterk staan we in onze schoenen in interdisciplinaire teams? Hoe maken we onze kernexpertise en meerwaarde glashelder? Hoe houden we met elkaar de kwaliteit op orde?

Op 8 december jl. vond het jaarlijkse congres  ‘Vakmanschap van de reclasseringswerker’ plaats.
Dit jaar met het thema:  Professionaliteit in de netwerksamenleving.
Tijdens deze goedbezochte, sneeuwwitte dag, luisterden we naar 4 pitches van reclasseringswerkers over nieuwe inspirerende praktijken, naar een lezing (Professionaliteit centraal) door Anneke Menger, lector Werken in Justitieel Kader en een lezing (Ongedwongen samenwerken in justitieel verband) door Hans Boutellier, directeur van het Verwey-Jonker Instituut.  
Daarnaast deden we een Kahoot-quiz en waren er 10 interessante deelsessie ’s.
Er was een reflectie op de dag door dichteres Floortje Schoevaart en cartoonist Ronald van der Heide.

Op deze pagina vind je alle verslagen van de deelsessies, foto’s, presentaties en opnames terug. Veel lees- en kijkplezier!

Winnend gedicht van de Orchidee-Aanmoedingingsprijs:

Om te reflecteren
moet ik steeds proberen
te willen leren
van al die keren
dat ik criminele heren
heb laten recidiveren
zonder te beweren
dat ik het tij had kunnen keren