CIC off: Conversational Interface Coalition (dit evenement is geweest)

25-01-2019

Op 25 januari wordt in Utrecht de Conversational Interface Coalition (CIC) opgericht, om de samenwerking tussen ontwikkelaars van conversational interfaces, organisaties die chatbots inzetten en kennisinstellingen te stimuleren.

09.30 – 10.00 uur: Ontvangst

10.00 – 10.30 uur: Welkom - Marlies van Steenbergen, lector Digital Smart Services, @ Hogeschool Utrecht
Wat is de CIC: wat beogen we er mee, hoe gaat het werken, hoe kun je aansluiten.

10.30 -11.00 uur: Stand van zaken in de wetenschap - Arjan van Hessen, onderzoeker @ TU Twente
Arjan van Hessen geeft een inkijk in de actuele stand van zaken in de wetenschap met betrekking tot chatbots en conversational design.

11.00 – 11.30 uur: Een normaal gesprek in de praktijk - Jan van den Brink, Sales Engineering Manager Europe and Middle East @ Nuance
Bedrijven omarmen nieuwe mogelijkheden die AI biedt voor geautomatiseerde interactie met klanten. Nuance was hier al vroeg bij met spraakgestuurde dialogen en de virtuele assistent Nina. In deze presentatie zal Jan laten zien wat de huidige status is van deze ontwikkeling en toelichting geven op Conversational AI technieken en toepassingsgebieden.

11.30 – 11.55 uur: Pauze

11.55 – 12.30 uur: Iedereen z’n eigen Wout - Harry Schrooten, Projectmanager @ Politie
Harry Schrooten van de Dienst ICT van de politie neemt ons mee in de ontwikkeling en inzet van de eerste chatbot bij de politie. Van 27 december 2018 t/m 1 januari 2019 konden burgers in Hengelo vuurwerkoverlast melden bij chatbot Wout. Hoe is dit aangepakt? Wat zijn de ervaringen? En wat kunnen we hiermee in de CIC?

12.30 – 12.45 uur: Afsluiting - Marlies van Steenbergen, lector Digital Smart Services @ Hogeschool Utrecht

Vanaf 12.45 uur: Lunch

Heidelberglaan 15, Utrecht

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail naar Marlies.vansteenbergen@hu.nl te sturen.