Evenementen

RSS feed
 • #POKO Eindevent: hoe ontwerp je goed eet- en beweeggedrag voor kinderen met kanker?

  14-02-2017 Poko thumb

  Het RAAK project POKO, ofwel participatief ontwerpen voor de kinderoncologie loopt ten einde. Twee jaar lang werkten o.a. artsen, verpleegkundigen, kinderen, ouders, studenten en ontwerpers samen aan interventies die kinderen met kanker en hun familie helpen. Op 14 februari 2017 nodigen wij je uit om terug te blikken op het project, maar ook om vooruit te kijken naar de mogelijkheden voor participatief ontwerpen voor de kinderoncologie.

 • Take it slow! Eindsymposium eetgedrag & persuasieve technologie

  15-02-2017 trilvork

  Het gebruik van nieuwe technologieën zorgt voor nieuwe manieren om mensen langzamer te laten eten. In het tweejarige NWO-onderzoeksproject ‘Take it slow’ deed Sander Hermsen vanuit PubLab (Hogeschool Utrecht) onderzoek naar de effectiviteit van een speciale vork die de eter feedback op zijn eetsnelheid geeft. Belangrijke bevindingen uit het onderzoek worden op 15 februari gepresenteerd tijdens een dagvullend slotsymposium.

 • Kennisdeel-middag NRO overzichtsstudie: hoe realiseer je een goede formatieve toetspraktijk in de klas?

  17-02-2017 Lessituatie Padualaan 97

  We weten al veel over formatief toetsen, en docenten zijn cruciaal om dit goed vorm te geven in de klas. Maar hoe doe je dit concreet? Hoe realiseer je als docent een goede formatieve toetspraktijk in de klas, in interactie met studenten? Daar gaat deze kennisdeel-middag over. Judith Gulikers (Wageningen Universiteit) en Liesbeth Baartman (Hogeschool Utrecht, Lectoraat Beroepsonderwijs) onderzochten dit vraagstuk in een overzichtsstudie gefinancierd door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (dosssiernr 405-15-722).

 • Congres Let's talk energy

  23-03-2017 congres lets talk energy

  Hoe kun je de dialoog aangaan over duurzame energie? Hoe ga je om met weerstanden van de lokale bevolking? En hoe sluit je daarbij aan bij de beleving van mensen? Deze vragen staan centraal tijdens het congres Let’s Talk Energy. Dit congres, georganiseerd door Hogeschool Utrecht en de Hanzehogeschool Groningen, vindt plaats op 23 maart en staat geheel in het teken van een communicatief handelingsperspectief bij lokale energietransities.

 • Open avond voor professionals

  04-04-2017 Open avond voor professionals

  Wilt u uw kennis verbreden en uw carrièrekansen vergroten? Kom dinsdag 4 april 2017 naar de open avond voor professionals!

 • Open avond voor professionals

  13-06-2017 Open avond voor professionals

  Wilt u uw kennis verbreden en uw carrièrekansen vergroten? Kom dinsdag 13 juni 2017 naar de open avond voor professionals!

 • Internationale conferentie Smart Sustainable Cities 2017

  14-06-2017

  Op 14 juni organiseert Hogeschool Utrecht de internationale conferentie ‘Smart Sustainable Cities 2017 – Viable Solutions’. Tijdens deze conferentie delen onderzoekers, docenten en studenten die betrokken waren bij het Essence-project, hun kennis en inzichten op het gebied van duurzame en leefbare steden van de toekomst.

 • Neuman Systems Model symposium

  16-06-2017 NSM logo klein

  Op 16 juni 2017 wordt bij HU Domstad het 15e internationale symposium over het Neuman Systems Model (NSM) georganiseerd. De organisatie van deze dag is in handen van de deeltijd Master Zorgtraject Ontwerp van de HU.

 • Openbare les Tamara Madern

  05-10-2017 Tamara Madern

  Deze openbare les en minisymposium zijn ter gelegenheid van de benoeming van dr. Tamara Madern tot lector Schuldpreventie en Vroegsignalering bij het lectoraat Schulden en Incasso van Hogeschool Utrecht.

 • Congres TaalStaal 2017

  10-11-2017 TaalStaal

  Op 10 november 2017 vindt de derde editie van het wetenschappelijk congres TaalStaal plaats. Het thema is ‘Het effect van behandelingen bij jonge en schoolgaande kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS)’. Het doel van TaalStaal is recente internationale en Nederlandse onderzoeksresultaten beschikbaar te stellen voor de dagelijkse praktijk.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten