Evenementen

RSS feed
 • Symposium All Inclusive

  02-11-2018 Faculteit Economie & Management

  De samenleving wordt steeds meer all inclusive voor iedereen, ook voor doven en slechthorenden. Musea worden toegankelijker in gebarentaal. Tolken krijgen het steeds drukker en meer dove kinderen gaan met een CI en/of andere hoorhulpmiddelen naar het regulier onderwijs. Hoe zien de communicatieve mogelijkheden van (plots)doven, slechthorenden en doofblinden er in de komende twintig jaar uit? Voldoen ons huidige onderzoek- en onderwijsaanbod aan wat er nodig is?

 • Festival Kind en Beweging

  02-11-2018 kind VR

  Benieuwd naar de kinderfysiotherapie-praktijk van de toekomst? Kom naar het Festival Kind en Beweging: Technologische innovaties in de zorg voor kinderen. Tijdens dit festival kunt u allerlei technologische innovaties voor kinderen zelf uitproberen op de markt. In diverse workshops kunt u input geven voor verbeteringen en samen met (game)designers nieuwe toepassingen bedenken. Denk mee over de kinderfysiotherapeut van de toekomst!

 • Symposium ‘Rekenen op goed werk’

  02-11-2018 Onderwijs professionals

  Tijdens het symposium 'Rekenen op goed werk' wil Hogeschool Utrecht met het onderwijsveld (hbo en universitair) nadenken over hoe we het accountancyonderwijs meer diepgang kunnen geven. Dat gaan we doen aan de hand van drie belangrijke pijlers beroepsgeschiedenis, beroepsethiek en beroepseer.

 • Mini-symposium 'Armchair travelling the innovation journey'

  06-11-2018 Onderwijs professionals

  Armchair Travelling is de uitdrukking voor het ‘reizen’ vanuit je luie stoel, door te kijken, te horen, of te lezen over de reiservaringen van anderen. Naar aanleiding van het promotieonderzoek van Tanja Enninga 'Armchair travelling the innovation journey' organiseert het lectoraat Co-Design een mini-symposium. Verruil uw burostoel voor een stoel in de Botanische tuin en kom kijken en luisteren naar de volgende sprekers en laat u verrassen door co-designerly intermezzo’s.

 • Internationale conferentie: UN-Convention proof Higher Education

  19-11-2018 Onderwijs professionals

  Expertisecentrum handicap + studie organiseert een internationale conferentie in samenwerking met de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht, in Utrecht op 19 en 20 november 2018.

 • Promotie Edwin van der Zande: 'Vorming in levensoriëntatie is basisbehoefte van iedere hbo student'

  20-11-2018 IBMS

  Uit het promotieonderzoek van Edwin van der Zande blijkt dat studenten behoefte hebben aan een vrije ruimte waarin ze ontdekken wie ze zijn en waar ze voor staan.

 • Evidence beest, wat een feest!

  22-03-2019 Lessituatie Nijenoord 1

  Op vrijdagmiddag 22 maart 2019 organiseert Hogeschool Utrecht het symposium ‘Evidence beest, wat een feest!’ Tijdens dit symposium presenteren docenten en onderzoekers van de opleiding Logopedie en het lectoraat Logopedie resultaten van hun onderzoek en gaan zij tijdens interactieve sessies met u in gesprek over wat leeft in het werkveld en de toepassing van resultaten in de praktijk.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.