8e Jaarcongres Vakmanschap van de Reclasseringswerker

29-03-2019

Wat maakt reclasseringswerk effectief?

Tijdens het 8e jaarcongres Vakmanschap van de Reclasseringswerker van Hogeschool Utrecht op 29 maart wordt er vanuit verschillende invalshoeken dieper ingegaan op de effectiviteit in het reclasseringswerk. Welke nieuwe inzichten zijn er? En hoe kan je jouw eigen effectiviteit vergroten?

Reclassering

Laat je inspireren en ga het gesprek aan met collega’s, inhoudelijke experts en directies tijdens deze dag!

Datum:  vrijdag 29 maart 2019
Tijd:  09.30 - 17.00 uur
Locatie:  Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht

08.45 uur    Ontvangst en registratie
09.30 uur    Welkom door Jacqueline Bosker
09.35 uur    Presentatie Attila Németh: 'De waarde & het resultaat van effectief reclasseren'
09.55 uur    Wat maakt reclasseren effectief? In gesprek met reclasseringswerkers, een cliënt, de directie van 3RO en de zaal
10.40 uur    Samen aan de slag

11.00 uur    Pauze

11.30 uur    Workshopronde 1
12.45 uur    Lunch en informatiemarkt
13.45 uur    Workshopronde 2

15.00 uur    Pauze

15.30 uur    Presentatie Ido Weijers: 'Hoe stoppen veelplegers uiteindelijk met criminaliteit?'
16.10 uur    Afsluiting
16.40 uur    Borrel (tot 18.00 uur)

Kennen en toepassen van wetenschappelijke kennis en deze verbinden aan ervaringskennis is een belangrijke basis voor effectief professioneel handelen. (Lectorale rede Jacqueline Bosker en Vivienne de Vogel)

Sprekers

Jacqueline Bosker  dr. Jacqueline Bosker, lector, Lectoraat Werken in Justitieel Kader - Hogeschool Utrecht (dagvoorzitter)
 Ido Weijers Ido Weijers, emeritus hoogleraar Jeugdstrafrechtspleging - Universiteit Utrecht
Ido vertelt over zijn langlopende onderzoek naar hoe veelplegers uiteindelijk stoppen met criminaliteit.
 Atilla A Nemeth dr. ir. Attilla A. Németh, lector, Lectoraat Waarde van Reclasseren - Saxion Hogeschool
Attilla vertelt meer over de waarde, het effect en de effectiviteit van reclasseren.

Bekijk het workshopoverzicht of meld je direct aan via het aanmeldformulier.

Werken in Justitieel Kader

Meld je aan voor het congres